Ak ste veľký cestovinový maniak ako ja, určite sa vám tento recept bude hodiť! Ja sama si neviem predstaviť život bez cestovín, či už s nejakou fajnovou omáčkou alebo len posypané kakaom :). Tento recept je veľmi jednoduchý, chutný ale aj rýchly, toto jedlo robím veľmi často a vždy naplní naše brušká tak, ako má. Recept je písaný podľa mňa, keďže robím trochu inú formu tohoto jedla.
INGREDIENCIE:
- 500g špagiet
- olej
- 250g slaniny (ja dávam dvojbalenie z Lidla)
- 4 vajcia
- 50g syra
- smotana na šľahanie (ja dávam medzi 60ml - 100ml, "od oka")
- soľ
- mleté čierne korenie
- Do hrnca si dáme variť špagety (osolíme a pridáme trochu oleja).
- Medzi varením špagiet si môžete osmažiť slaninku (kocky) do chrumkava na veľkej panvici (môžete použiť hrniec, ale ja používam väčšiu panvicu - takže panvicu píšem aj v tomto návode). Dajte trošku oleja ale nie moc, slanina aj tak pustí šťavu.
- Ak je slanina hotová, je čas pripraviť si vajíčkovo-syrovú zmes. Nastrúhame si syr (ja používam klasický eidam/ementál). Do misky/väčšieho, aspoň 0,5l pohára si rozbijeme vajíčka, pridáme smotanu, syr a okoreníme, osolíme (iba štipku). Poriadne premiešame - vajíčka je najlepšie rozšľahať hneď. TIP: Môžete si namiesto klasického syra dať aj parmezán - ja ten syr nemám rada a preto volím klasický.
- Špagety precedíme, ale odlejeme si do hrnčeka približne 100ml vyvarenej vody zo špagiet.
- Panvicu so slaninou opäť zalejeme, pridáme uvarené horúce špagety. Pri premiešavaní špagiet so slaninou pomaly prilievame vodu z hrnčeka, aby sa to lepšie premiešavalo.
- Panvicu odstavíme a pridáme našu vajíčkovo-syrovú zmes, ktorú premiešame. Panvicu ešte postavte na slabší oheň a miešajte aspoň 2 minúty, aby vajíčka neboli surové a aby sa syr dobre roztopil.
Jedlo je hotové a môžete už len podávať. Nemusíte si nakladať veľa, je to dooosť sýte! Už vieš, čo budeš mať tento víkend na obed/večeru? :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára