utorok 20. októbra 2015

TIP: Prečo začať blogovať?

Dnešný článok bude o tom, prečo je dobré blogovať a výhody, prečo začať viesť blog.




Radosť z blogovania

Niektorí ľudia sú pre blog ako stvorení. Baví ich publikovať za deň aj 5 článkov, či už o tom, čo jedli, čo mali oblečené, svoje názory a tak. Spolu s týmto pribúdajú komentáre, či už oceniteľné, chválitebné, alebo "pohoršujúce", hodnotenia na konci článku, hlasovanie v anketách (Páčil sa ti dnešný článok? áno/nie) a samozrejme vyššie čísla na tabuľke návštevnosti. Nie len, že sa ti trošku zvýši sebavedomie tým, že tvoj blog niekto číta alebo naňho natrafil, ale nájdeš si nových čitateľov svojho blogu, kvôli ktorým to bude ešte väčšia radosť a výzva pokračovať vo vedení blogu.

Vedieš blog o tom, o čom chceš blogovať

Môžeš viesť blog o sebe, fanpage blogy, fotoblogy, denníčky, umenie a kultúra, koníčky, zvieratá, próza a poézia, poviedky, grafika a kreslenie, fashion & lifestyle, cestovanie...
Nekonečno možností si vybrať, o čom má byť tvoj blog. Nikto ti nebude rozkazovať a robíš to čisto pre seba. Ľudia uvítajú blogy všetkého druhu - od šminiek cez cestovanie po grafiku. Fanblogov napr. o Miley Cyrus je mnoho a je na tebe, čím zaujmeš. Buď niekým, koho nikto nepozná alebo nevedie o ňom blog, alebo to bude ten, o ktorom je už veľa blogov a ty sa budeš snažiť čo najviac zaujať, aby práve ten tvoj bol TOP.

Sloboda prejavu

Môžeš napísať vlastné názory na témy, či už vlastné alebo tie blogové (viď témy týždňa). Tým nájdeš aj ľudí, ktorí s tebou budú zdieľať rovnaký názor. Ale aj nemusia...
Ale nezabúdaj, že máš voľnosť prejavu a nenechaj sa vyprovokovať do potýčky v komentároch od ľudí, ktorí s tebou tento názor rozhodne odmietajú zdieľať :)

Vypíšeš sa!

Môžeš sa vypísať o tom, čo ťa trápi, čo máš na srdci a nechceš to s nikým z okolia zdieľať! Niektorí vedú denníčky z poličky, niektorí web denníčky. Vypíš sa a akonáhle niekto zanechá komentár, prečítaj si ho. Možno sa nájde niekto, kto to cíti rovnako/má rovnaký problém (alebo ťa vysmeje, no tie komentáre radšej ignoruj a neber si ich ku srdcu, ak máš slabšiu psychiku alebo si na tom dosť zle). Môžete si o tom spolu písať a problém vyriešiť. Alebo si v komentári nájdeš nejakú radu - sice od niekoho úplne cudzieho cez káble, ale každá rada je dobrá, nie?
PS: Sama vediem takýto anonymný blog na druhej adrese blogu, aj keď mi to skoro nikto nekomentuje, je mi rozhodne lepšie - samozrejme sa tu nájde nejaký komentár, ktorý ma podporí :)

Dozvieš sa nové informácie

Recenzie na blogu na kozmetické produkty, filmy, knihy a seriály. Každý si nájde to svoje a je to super spôsob! Ak budeš viesť/vedieš blog o knihách, môžeš spraviť recenziu - iných ľudí to motivuje a tiež si knihu kúpia/požičajú a budú zdieľať rovnakú radosť s tebou. Ja obdivujem hlavne aj DIY blogy - milujem tieto návody na štýl "vyrob si sám" - môžeš aj ty spraviť akékoľvek DIY - zdobenie zošitov, záložka do knihy, kryt na telefón.. a tým samozrejme motivuješ druhých.


Zoznámiš sa s novými ľuďmi

Znie to až neuveriteľne, ale toto je dosť veľká výhoda. Nájdeš niekoho, kto má rovnaké záľuby ako ty a takisto aj myšlienky, začnete si o nich písať a podporovať sa navzájom. A uvidíš, v koľkých veciach sa zhodujete! Naberieš samozrejme aj nové inšpirácie z iných blogov - myslím z tých, ktoré publikujú svoje líčenie, príbehy, kresby.
Ja sama som sa zoznámila s mnohými ľuďmi cez blogový svet a je mi jedno, či je to kamarátstvo cez káble alebo bláznostvá na ulici :)

Robíš to, čo ťa baví

Toto je to hlavné! Niekto berie ako hobby videohry, niekto blogovanie! Prispevaš príspevky a publikuješ ich voľne dostupné na internete. Sú ľudia, ktorí si deň bez napísania jedného článku na blog nevedia predstaviť a robia všetko preto, aby skontrolovali svoj nový design blogu, prečítali si komentáre pod najnovším článkom alebo publikovali nové veci, ktoré si objednali/kúpili. Blogový svet je nevyspytateľný a nájdeš tu skoro všetko. Hlavne nezabúdaj na jedno pravidlo: Blog nie je povinnosť, ale hobby! Takže sa zbytočne neuháňaj, že "musím napísať článok na blog, pretože už 2 dni som nič nenapísal/a". NIE. Píš články vtedy, kedy sa ti chce a kedy máš na ne čas. Ľudia nestratia o tvoj blog zo dňa na deň záujem len tak.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára